Vanliga frågor

  • Hur kan jag boka möte? 

Du är välkommen att boka ett möte med oss ​​genom att antingen skicka ett e-postmeddelande, ringa eller till och med fylla i kontaktformuläret.

  • Hur kan jag få en quote? 

Fyll i kontaktformuläret för att få en preliminär offert för ditt projekt. När vi har kontrollerat detaljerna för ditt experiment kommer vi att kontakta dig för att skapa ett möte där vi kan diskutera vidare och definiera de exakta villkoren. Därefter får du en offert och en preliminär tidsplan för ditt experiment.

  • Jag skulle vilja ha mer information om era portofolio?

Skicka oss ett mail så kan vi tillhandahålla broschyrer, sondtabeller och allt annat du behöver. Kontaktinformation hittar du här.

  • Finns det kö för körningar?

Ja, det finns en prioritetskö. Om du vill få en plats i vår kö vänligen kontakta oss.

  • Hur kan jag lämna prover till faciliteten?

Vi kan acceptera prover både per post och personlig avlämning (föredras). Om du tar med dig dina prover personligen eller använder en expresskurirtjänst, använd följande adress:

Array and Analysis Facility
Uppsala biomedicinska centrum, BMC
Ingång C11 ("SciLifeLab")
Rum B11: 118B
Husargatan 3
751 23 Uppsala

Se till att dina prover kyls ordentligt även vid transportfördröjningar och ge oss ett spårningsnummer för ditt paket så att vi kan se till att det når oss direkt. Kom också ihåg att skicka in det undertecknade beställningsformuläret och alla kvalitetspoäng tillsammans med proverna. Det formulär du får från oss. Mer information om proverna hittar du här.

  • Behöver ni mer information om provarna?

Ja, för optimala körningar måste vissa kvalitetspoäng kontrolleras. Normalt räcker det med Nanodrop-resultat (koncentration, OD 260/280 & OD260 / 230), integritetskontroller av 1% gel eller Bioanalyser för att bedöma kvaliteten. Ibland söker vi efter dsDNA med Qubit eller till och med en rening med kolumner. Allt ovanstående kan köpas i vår anläggning. Mer information om provkvalitet hittar du här.

  • Hur mycket tid tar det till jag far mina resultat?

Beroende på kön och experimentstypen ger vi dig en första uppskattning. Vanligtvis tar ett typiskt experiment från början till slutet av 3-5 veckor. En översikt kan du se här.

  • Hur får jag mina resultat?

När din körning är klar kommer vi att köra dataanalysen enligt vårt avtal. När den är klar skickar vi dig en länk till en omfattande rapport där du kan ladda ner rådata och analysresultaten.

  • Jag har en ny publikation med mina resultat. Vad måste jag citera?

I publikationer, vänligen bekräfta Array and Analysis Facility genom att citera: Array and Analysis Facility, Uppsala University, Husargatan 3, 751 23 Uppsala. Var också snäll att meddela oss.

  • Jag behöver hjälp att förstå och integrera mina resultat.

Ta kontakt med oss så kan vi ge analys och bioinformatikassistans för alla typer av nedströmsanalyser.

Senast uppdaterad: 2022-06-02