Ny rapport från ReAct: Regeringarna måste ta mer ansvar för att säkerställa hållbar global tillgång till effektiva antibiotika

2021-04-12

Medan världen är upptagen med Covid19-pandemin, har det i stort sett gått obemärkt förbi att mer än trettio år har gått sedan den sista antibiotikaklassen upptäcktes. Samtidigt fortsätter den globala konsumtionen av antibiotika att öka. Som en konsekvens har bakterier utvecklat resistens och sprider sig som en tyst, men stadig, pandemi som hotar att förstöra hälso- och sjukvården och modern medicin som vi känner den.

Den nya rapporten från ReAct heter The new report “Ensuring sustainable access to effective antibiotics for everyone, everywhere - How to address the global crisis in antibiotic Research and Development”.

ReAct Europe kommer att anordna ett evenemang öppet för allmänheten onsdagen den 14 april kl 14.00 CEST. Experter från WHO, det globala partnerskapet för forskning och utveckling, regeringar med låga inkomster och andra inbjuds att diskutera de fem utmaningarna och de potentiella lösningar som anges i rapporten.

Registrera dig här 

Senast uppdaterad: 2023-02-01